Gorgonzolás keksz hozzávalók:

50 g szobahőmérsékletű vaj

120 g szobahőmérsékletű gorgonzola

1,5 dl (90 g) liszt

75 g mogyoró vagy dió

Gorgonzolás keksz elkészítése:

Összekavarjuk a vajat és a gorgonzolát. Hozzáadjuk a lisztet és a diót. Jól elkeverjük.

A masszát műanyagfóliára tesszük. 4-5 cm vastag rudat készítünk belőle, becsavarjuk a fóliába és hűtőbe tesszük egy éjszakára.

Egy éles késsel 0,5 cm-es keksz szeleteket vágunk a rúdból és 175 fokos sütőben 10-12 percig sütjük.

A gorgonzolát más csípős, fűszeres sajttal, vagy túróval is helyettesíthetjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 20 perc