Álivánka hozzávalók:

400 g tehéntúró

4 tojás

4 kanál kukoricaliszt

2 kanál búzaliszt

2 púpos kanálnyi tejföl

egy púpos kanálnyi vaj

tejföl

Álivánka elkészítése:

Keverd habbá a 400 g tehéntúrót egy cseréptálban. Ezután add hozzá egyenként a 4 tojást, majd a 4 kanál kukoricalisztet, a 2 kanál búzalisztet, a 2 kanál tejfölt, az 1 kanál vajat és a sót. Keverd jól össze, töltsd bele egy vajjal megkent tepsibe és hagyd sülni fél óráig.

Vágd megfelelő szeletekre és friss tejföllel, forrón tálald. Az álivánka nem szabad álljon, mert hamar megkeményszik.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc