Bárányhús lecsóval hozzávalók:
1/2 kg bárányhús
600 g krumpli
2 sárgarépa
1 petrezselyem
1 hagyma
2 kanál paradicsomlé
2 kanál vaj vagy zsír
1 kanál liszt
Bárányhús lecsóval elkészítése:
A megmosott és kicsontozott bárányhúst darabokra vágjuk, megsózzuk és serpenyőben megsütjük. Mikor már majdnem megsült, beszórjuk egy kanál liszttel.
Aztán egy lábosba tesszük, hozzáadjuk a paradicsomlevet, felöntjük 2-3 pohár forró vízzel és megfelelő lángon párolni hagyjuk. 40-50 perc múlva (birka esetében 1-2 óra múlva) a húst egy kevésbé mély lábosba tesszük, hozzáadjuk a sárgarépákat, petrezselymet, hagymát, a megmosott, szeletekre vágott és megsütött krumplit, babérlevelet (1-2) és 6-8 borsszemet (vagy egy darabka csípős paprikát).
Mindezt a párolt hústól leszűrt szósszal összekeverjük és főni hagyjuk.
A bárányhúsos egytálételt apróra vágott petrezselyemmel vagy kaporral beszórt tálon szolgáljuk fel.
0 hozzászólás