Borjú csípős szósszal hozzávalók:
500 g hús
1 kg krumpli
¾ pohár tejföl
1 evőkanál szósz
2 db hagyma
1 evőkanál liszt
3 evőkanál vaj
Borjú csípős szósszal elkészítése:
Megmossuk a lágy borjúhúst, leszedjük az ínakat, egyenlő darabokra vágjuk, kipotyoljuk s azután hosszú sávokba vágjuk.
A megpucolt hagymákat vékonyra szeleteljük és vajban megpirítjuk. Mikor a hagyma megbarnult, hozzáadjuk a besózott és borsozott húst és kürölbelül 10 percig sütjük, villával kavargatva.
Ezután belisztezzük a húst, megkeverjük és tovább sütjük még 5 percig.
Ezután hozzáadjuk a tejfölt, megkeverjük, hagyjuk főni 10 percig, hozzáadjuk a csípős szószt s ízlés szerint adunk még hozzá sót.
Tálalhatjuk szalmakrumplival, amit megszórhatunk kaporral vagy apróra vágott petrezselyemmel.
0 hozzászólás