Hagymás-krumplis borjú hozzávalók:
500 g hús
800 g krumpli
2-3 db hagyma
1 evőkanál liszt
2 evőkanál zsír
Hagymás-krumplis borjú elkészítése:
A sovány borjúhúst megmossuk és 80-100 g-os darabokba vágjuk. Besózzuk és megborsozzuk, ezután belisztezzük és egy serpenyőben barnára sütjük. Ezután elhelyezzük egy tálban.
A serpenyőbe, amiben a húst sütöttük, beleöntünk egy pohár vizet, és megvárjuk amíg felforr, s ezután szűrőn keresztül ráöntjük a húsra és hozzáadunk még 2 pohár meleg vizet.
A lábost lefedjük, lehúzzuk a tüzet, s hagyjuk főni 2-2 ½ órát; ezután hozzákeverjük az apróra vágott hagymát amit előzőleg külön serpenyőben megpirítottunk. Hozzáadunk egészben vagy pár darabra vágott megsütött krumplit, egy kis babérlevelet, 2 szál szegfűszeget és 5-6 szem borsot (vagy egy darab erős paprikát). Hagyjuk még fél órát főni.
Tálalás előtt a húst megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel vagy kaporral.
A borjúhúsos egytálétel mellé lehet adni ecetes uborkát, zöld salátát vagy paradicsom salátát.
0 hozzászólás