Sonkás vagy túrós felfújt hozzávalók:

50 g vaj

100 g liszt

2 pohár tej

4 tojás

150 g sajt vagy sonka

Sonkás vagy túrós felfújt elkészítése:

Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet és addig keverjük, amíg a liszt jól elkeveredik a vajjal anélkül, hogy megégne.

Lassanként hozzáöntjük a tejet és addig keverjük míg mártássá válik. Levesszük a tűzről, hozzátesszük a felvágott sonkát vagy a túrót, hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a tojássárgáját és a felvert tojásfehérjét.

Egy kivajazott formába öntjük és sütőben megsütjük.

A szuflét melegen tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc