Töltött cannelloni hozzávalók:

8 cannelloni

1 kanál olíva olaj

2 kanál reszelt parmezán

zöld fűszerek a díszítéshez

Töltelék

2 kanál vaj

300 g apróra vágott spenót

125 g ricotta

2 kanál reszelt parmezán

60 g főtt és apróra vágott sonka

só, bors

2 kanál folyékony tejszín

2 tojás

Bechamel mártás

2 kanál vaj

1 kanál liszt

200 ml tej

2 babérlevél

só és bors

Töltött cannelloni elkészítése:

Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a spenótot és 2 percig pároljuk. Levesszük a tűzről és hozzátesszük a ricottát, a sonkát, a sót és borsot. Összekeverjük a folyékony tejszínnel és a tojásokkal, amíg krémszerű válik.

A cannellonit sós vízben megfőzzük, lecsorgatjuk és félre tesszük.

A bechamel mártáshoz megolvasztjuk a vajat, összekeverjük a liszttel majd pedig a tejjel és a babérlevéllel és 4 percig főzzük. Sózzuk, borsozzuk, majd levesszük a tűzről és kivesszük belőle a babérleveleket.

A cannellonikat megtöltjük a töltelékkel. Egy formába öntünk egy kevés bechamel szószt, ráhelyezzük a tekercseket és ráöntjük a maradék mártást is.

Parmezánnal megszórjuk és 190 fokos sütőben 40-45 percig sütjük.

Friss zöld fűszerekkel díszítjük és melegen fogyasztjuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc