Töltött cannelloni hozzávalók:
8 cannelloni
1 kanál olíva olaj
2 kanál reszelt parmezán
zöld fűszerek a díszítéshez
Töltelék
2 kanál vaj
300 g apróra vágott spenót
125 g ricotta
2 kanál reszelt parmezán
60 g főtt és apróra vágott sonka
só, bors
2 kanál folyékony tejszín
2 tojás
Bechamel mártás
2 kanál vaj
1 kanál liszt
200 ml tej
2 babérlevél
só és bors
Töltött cannelloni elkészítése:
Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a spenótot és 2 percig pároljuk. Levesszük a tűzről és hozzátesszük a ricottát, a sonkát, a sót és borsot. Összekeverjük a folyékony tejszínnel és a tojásokkal, amíg krémszerű válik.
A cannellonit sós vízben megfőzzük, lecsorgatjuk és félre tesszük.
A bechamel mártáshoz megolvasztjuk a vajat, összekeverjük a liszttel majd pedig a tejjel és a babérlevéllel és 4 percig főzzük. Sózzuk, borsozzuk, majd levesszük a tűzről és kivesszük belőle a babérleveleket.
A cannellonikat megtöltjük a töltelékkel. Egy formába öntünk egy kevés bechamel szószt, ráhelyezzük a tekercseket és ráöntjük a maradék mártást is.
Parmezánnal megszórjuk és 190 fokos sütőben 40-45 percig sütjük.
Friss zöld fűszerekkel díszítjük és melegen fogyasztjuk.
0 hozzászólás