Hússal töltött paprika hozzávalók:

10 darab paprika

400 g hús

2 kanál rizs

egy szelet fehér kenyér

2 fej hagyma

5-6 darab paradicsom

egy csokor petrezselyem

egy csokor kapor

egy kanál zsiradék

só, bors

Hússal töltött paprika elkészítése:

A hússal töltött parikához válassz nagyobb méretű paprikákat, vágd le a “sapkájukat” és szedd ki a magvaikat. Mosd meg és a “szájúkkal” lefelé állítsd őket egy edénybe, hogy jól lecsurogjanak.

Eközben készítsd el a tölteléket. Daráld le a húst a zsírban párolt hagymával és a vízbe vagy tejbe áztatott,  majd jól kicsavart fehér kenyérrel. Add hozzá a kiválogatott és megmosott rizst, a darált zöldséget, a sót, a borsot, 4-5 kanál hideg vizet és néhány kisebb paradicsomot. Keverd jól össze a hozzávalókat és az így kapott masszával töltsd meg a paprikákat.

Helyezd őket egy tálba, egy sorban, “szájjal” felfelé, hogy ne hulljon ki a töltelék. Tedd a tetejére a zsiradékot és hagyd megpirosodni mindkét oldalát. Amikor készen van önts rá forró vizet, annyit hogy ellepje és add hozzá a megfőzött és átszűrt paradicsomot. Szórd meg egy késhegynyi cukorral, majd fedő alatt főzd meg.

Mikor elkészült, tedd a töltött paprika darabokat 20-30 percre a sütőbe és süsd pirosra.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 75 perc