Hússal töltött paprika hozzávalók:
10 darab paprika
400 g hús
2 kanál rizs
egy szelet fehér kenyér
2 fej hagyma
5-6 darab paradicsom
egy csokor petrezselyem
egy csokor kapor
egy kanál zsiradék
só, bors
Hússal töltött paprika elkészítése:
A hússal töltött parikához válassz nagyobb méretű paprikákat, vágd le a “sapkájukat” és szedd ki a magvaikat. Mosd meg és a “szájúkkal” lefelé állítsd őket egy edénybe, hogy jól lecsurogjanak.
Eközben készítsd el a tölteléket. Daráld le a húst a zsírban párolt hagymával és a vízbe vagy tejbe áztatott, majd jól kicsavart fehér kenyérrel. Add hozzá a kiválogatott és megmosott rizst, a darált zöldséget, a sót, a borsot, 4-5 kanál hideg vizet és néhány kisebb paradicsomot. Keverd jól össze a hozzávalókat és az így kapott masszával töltsd meg a paprikákat.
Helyezd őket egy tálba, egy sorban, “szájjal” felfelé, hogy ne hulljon ki a töltelék. Tedd a tetejére a zsiradékot és hagyd megpirosodni mindkét oldalát. Amikor készen van önts rá forró vizet, annyit hogy ellepje és add hozzá a megfőzött és átszűrt paradicsomot. Szórd meg egy késhegynyi cukorral, majd fedő alatt főzd meg.
Mikor elkészült, tedd a töltött paprika darabokat 20-30 percre a sütőbe és süsd pirosra.
0 hozzászólás