Húsgombóc gombamártással és csemege uborkával hozzávalók:

húsgombócok

3 darab sárgarépa

3 darab csemege uborka

200 g gomba

1 darab hagyma

paprika

só, bors

3 evőkanál liszt

olaj

Húsgombóc gombamártással és csemege uborkával elkészítése:

A húsgombóchoz meghámozzuk a hagymát és apróra vágjuk. A sárgarépát megpucoljuk és karikákra szeleteljük, a hagymával kevés olajban sütjük.  Miután kissé megpárolódott hozzáadjuk a szeletelt gombát. Egy pohár vízzel feltöltve tovább pároljuk.

Adjuk hozzá a karikákra szeletelt ecetes uborkát,  a húsgombócokat, és töltsünk rá vizet, amíg az egészet elfedi. Egy pohárban  elkeverünk 3 evőkanál lisztet, paprikával és vízzel addig, amíg homogén keverék lesz belőle. Ezután ezt is a többihez adjuk.

Fedő nélkül hagyjuk főni, néha kavargassuk, hogy az alja ne kapjon oda. Adjunk hozzá sót és borsot ízlés szerint. Amikor jól besűrűsödött levehetjük a tűzről.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc