Tepsiben sült csirkecombok burgonyával hozzávalók:
4-10 alsó csirkecomb
kb. 2 kg burgonya
200 g gomba
80-100 g vaj
150-200 g sajt
két közepes paradicsom
fűszerek
tejföl
Tepsiben sült csirkecombok burgonyával elkészítése:
Takarítsd meg, mosd meg, majd kockázd fel a burgonyát, csurgasd le a gombát (ha konzerv), karikázd fel a paradicsomot és reszeld le a sajtot.
Kend ki a tepsit a fél adag vajjal, öntsd bele a burgonyát, locsold le 2 kanál olajjal és kb. 80 ml hideg vízzel. Kend meg a csirkecombokat a maradék vajjal (hogy ropogós legyen a bőre), majd rakd őket a burgonyára. Az egyik felkarikázott paradicsomot és oszlasd el rajta, fűszerezd ízlés szerint, majd süsd 45-50 percet alacsony tűzön a sütőben.
Szedd ki a tepsit, öntsd rá a gombát, igazgasd el egyenletesen, reszeld rá a sajtot és pakold rá a maradék paradicsomot. Tedd be újból a sütőbe és alacsony tűzön süsd addig, amíg a burgonya megsül.
0 hozzászólás