Húsos spirál hozzávalók:
00 g spirál formájú száraztészta
500 g kevert darált hús
tetszés szerint 3-4 félfűszeres kolbász
1-2 fej hagyma
paradicsomlé vagy sűrített paradicsomkonzerv
olaj
csombor
fűszerek
esetleg sajt
Húsos spirál elkészítése:
A húsos spirálhoz a száraztésztát a csomagoláson lévő utasítások alapján már előre megfőzzük. Lecsorgatjuk és lefedjük, hogy ne meredjen meg.
Egy nagyobb edényben üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát (vigyázzunk ne égjen oda). Hozzátesszük a darált húst, a fűszereket és a csombort. Ha teszünk bele kolbászt is, akkor vágjuk fel kisebb darabokra és a hagymával együtt pároljuk meg.
Az egész egyveleget jól süssük meg, ha szükséges tegyünk hozzá vizet. Nem kell szárazra főzni, inkább szósz jellege kell legyen.
A vége felé adjuk hozzá a paradicsomlevet vagy a konzervet (ezt vágjuk apróra és sűrített paradicsomlével együtt tegyük bele). Még hagyjuk egyet-kettőt forrni.
Erre tegyük rá a száraztésztát, keverjük jól össze és vegyük le a tűzhelyről.
Mivel ez az egytálétel nagyon laktató, önálló fogásként szolgáljuk fel. A vörösbor illik hozzá.
0 hozzászólás