Húsos spirál hozzávalók:

00 g spirál formájú száraztészta

500 g kevert darált hús

tetszés szerint 3-4 félfűszeres kolbász

1-2 fej hagyma

paradicsomlé vagy sűrített paradicsomkonzerv

olaj

csombor

fűszerek

esetleg sajt

Húsos spirál elkészítése:

A húsos spirálhoz a száraztésztát a csomagoláson lévő utasítások alapján már előre megfőzzük. Lecsorgatjuk és lefedjük, hogy ne meredjen meg.

Egy nagyobb edényben üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát (vigyázzunk ne égjen oda). Hozzátesszük a darált húst, a fűszereket és a csombort. Ha teszünk bele kolbászt is, akkor vágjuk fel kisebb darabokra és a hagymával együtt pároljuk meg.

Az egész egyveleget jól süssük meg, ha szükséges tegyünk hozzá vizet. Nem kell szárazra főzni, inkább szósz jellege kell legyen.

A vége felé adjuk hozzá a paradicsomlevet vagy a konzervet (ezt vágjuk apróra és sűrített paradicsomlével együtt tegyük bele). Még hagyjuk egyet-kettőt forrni.

Erre tegyük rá a száraztésztát, keverjük jól össze és vegyük le a tűzhelyről.

Mivel ez az egytálétel nagyon laktató, önálló fogásként szolgáljuk fel. A vörösbor illik hozzá.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc