Hentes tokány csirkemellből hozzávalók:

50 dkg csirkemell

5 dkg füstölt szalonna (húsos)

15 dkg gépsonka

10 dkg csemege uborka

1 kis konzerv paradicsompüré

1 fej vöröshagyma

só, bors

Hentes tokány csirkemellből elkészítése:

A szalonnát kockákra vágjuk, és zsírjára sütjük.

Majd ezen a zsiradékon elkezdjük párolni a kockára vágott vöröshagymát.

Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott csirkehúst, és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, kevés vízzel felengedjük, és lassú tűzön pároljuk.

Ha már a hús megpuhult, akkor hozzáadjuk a paradicsompürét, majd a csíkokra vágott sonkát és uborkát, és csak annyi vizet, hogy mire elkészül, sűrű szaftja legyen.

Sült krumplival tálaljuk.

 

A csirkemelles-burgonyás egytálétel receptet MolnarAndi ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc