Paradicsomos hússal töltött paprika hozzávalók:

7-8 darab paprika

1 kg darált hús

egy csésze rizs

2 nagyobb fej hagyma

egy csokor petrezselyem

egy csésze paradicsompaszta

egy csésze olaj

ételízesítő

bors

2 nagyobb paradicsom

Szósz

egy hagyma

4 kanál liszt

egy doboz darált paradicsompaszta

a maradék paradicsom a kupakoktól

csípős paprika

bors

ételízesítő

Paradicsomos hússal töltött paprika elkészítése:

A paradicsomos hússal töltött paprika elkészítését azzal kezdd, hogy kipucolod ki a paprikák közepét, majd mosd meg őket és egy szalvétán hagyd megszáradni.

A húst tedd edénybe.

A hagymát aprózd fel. Párold üvegesre.

Mosd meg a rizst és tedd fel főni.

Mosd meg a petrezselymet, szárítsd meg, majd aprózd fel.

Főzd meg félig a rizst és őntsd le róla a levet. Nem szükséges újra mosni.

Amikor a hagyma üvegesre párolódott, vedd le a tűzről.

A párolt hagymát, a félig főtt rizst, az aprított petrezselymet és a fűszereket add hozzá a húshoz. Tedd bele a paradicsompasztát is. A hozzávalókat keverd jól össze.

Töltsd meg a masszával a paprikákat.

A paradicsomokból vágj kerek kupakokat (sapkákat) a paprikának és fogpiszkálóval rögzítsd a tetejére.

A töltött paprikákat rakd olajozott serpenyőbe és süsd meg minden oldalról – ez a művelet segít elhelyeződni a húsnak.

Ha a paprikák megpárolódtak, vedd ki a forró olajból.

Tedd lábasba őket, öntsd fel vízzel, úgy hogy ellepje és főzd kb. 30 percig.

A hagymát vágd fel nagyobb darabokra és párold meg a paprikától maradt olajban.

Miután 30 percet főtt a parpika, rakd át egy hőálló, vastag falú lábasba.

A levet, amiben parpika főtt használd fel a szószhoz.

A szószhoz a párolt hagymára tedd rá a lisztet.

Add hozzá a megmaradt paradicsomot, a darált paradicsomot és a törött parpikát.

Öntsd rá a maradék levet, amiben a paprika főtt és 20-25 percig kavargatva főzd lassú tűzön.

Amikor a szósz megfőtt szűrd le.

A leszűrt szószt öntsd rá a töltött paprikára.

Födő alatt, közepes hőmérsékleten melegítsd át a sütőben. Hagyd benn egy órát, vedd ki, vedd le a tetejét, majd tedd vissza még 15-20 percre, hogy szép színt kapjon.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc