Húsos burgonyapástétom hozzávalók:
75 dkg burgonya
1 evőkanál liszt
3 tojás
1 evőkanál vaj
1 csésze tej
1 kiskanál cukor
só
kevés zsömlemorzsa
Töltelék
½ kg sovány hús
½ kg vöröshagyma
2 evőkanál zsír
3 evőkanál olaj
só, frissen őrölt bors
Húsos burgonyapástétom elkészítése:
A megtisztítot burgonyát megfőzzük, majd burgonyatörővel pürésítjük. Hozzáadjuk a vajat, a sót, a cukrot, a tejet, és habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a tojássárgáját, végül pedig beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
Egy pudingformát kivajazunk, zsömlemorzsával megszórunk. A burgonya felét belesimítjuk, ráhelyezzük a húsos tölteléket, majd befedjük a maradék burgonyával. A tetejét megkenjük olvasztot vajjal, megszórjuk zsömlemorzsával.
Előmelegített sütőben addig sütjük, míg aranybarnára pirul.
0 hozzászólás