Hússal és rizzsel töltött burgonya hozzávalók:
500 g hús
12 nagy burgonya
6 hagyma
1 kisebb csésze rizs
4 köteg friss fűszernövény
2 evőkanál zsír
1 szelet kenyér
só
1 evőkanál tejföl
paradicsomszósz
Hússal és rizzsel töltött burgonya elkészítése:
Pároljuk meg a hagymát, aztán adjuk hozzá a rizset és a forró vizet. Félig főzzük meg a rizset, majd adjuk hozzá a darált húst, az áztatott és kifacsart kenyér belsejét, a tejfölt és az apróra vágott zöldfűszert.
Keverjük jól össze, majd ezzel töltsük meg a burgonyákat. Helyezzük a burgonyákat egy tepsibe, öntsük le paradicsomszósszal és egy kis tejföllel, majd hagyjuk pirulni a sütőben.
A töltött burgonyát egytálételként is fel lehet szolgálni.
0 hozzászólás