Olasz carbonara hozzávalók:

4 személyre

40-50 dkg spagetti

2 tojás sárgája

1 tojás fehérje

25-30 dkg császárszalonna vagy préselt sonka

1 fél bögre parmezán

só, bors

Olasz carbonara elkészítése:

Megpirítjuk a szalonnát (vagy sonkát) 4-5 evőkanál napraforgóolajon, közben megfőzzük a spagettit (figyelembe véve a csomagoláson felüntetett főzési időt).

Összekeverjük a tojássárgákat  a fehérjével, a sóval, borssal és a sajt felével. Leszűrjük a spagettit, hozzáadjuk a sült szalonnát, a tojást és a megmaradt sajtot és jól összekeverjük, anélkül hogy visszaraknánk a tűzre.

Ha a spagetti, ugyanúgy mint a serpenyő tartalma forró, akkor a tojás nem marad nyers.

Melegen fogyasztjuk. Egy pohár vörös bor illik hozzá a leginkább.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc