Olasz carbonara makaróni hozzávalók:

1 csomag csiga makaróni

2 tojás

15 dkg tejföl

1 fej hagyma

10 dl fehér bor

30 dkg füstölt császárszalonna

sajt

petrezselyem

vegetta

Olasz carbonara makaróni elkészítése:

Sós vízben megfőzzük a makarónit. Míg fő, a szalonnát kockákra vágjuk. A tojásokat rendre a tejfölhöz keverjük.

A hagymát apró kockákra vágjuk és kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a szalonnát és további 5 percig sütjük.

Felöntjük a borral és 2-3 percig pároljuk, majd levesszük a tűzről. Ha a a makaróni megfőtt, leszűrjük a vizet, és figyelem, nem engedünk rá vizet, hanem visszarakjuk az edénybe és jól összekeverjük a szalonnával és a tojásos tejföllel.

Sóval és vegettával ízesítjük, majd 5 percig lefedjük, hogy a makaróni magába szívhassa a tejfölös szósz ízét. Egy tányérra megreszeljük a sajtot és felaprítjuk a petrezselymet.

Ízlés szerint a makaróni tetejére szórjuk vagy akár bele is keverhetjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc