Olasz carbonara makaróni hozzávalók:
1 csomag csiga makaróni
2 tojás
15 dkg tejföl
1 fej hagyma
10 dl fehér bor
30 dkg füstölt császárszalonna
sajt
petrezselyem
vegetta
Olasz carbonara makaróni elkészítése:
Sós vízben megfőzzük a makarónit. Míg fő, a szalonnát kockákra vágjuk. A tojásokat rendre a tejfölhöz keverjük.
A hagymát apró kockákra vágjuk és kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a szalonnát és további 5 percig sütjük.
Felöntjük a borral és 2-3 percig pároljuk, majd levesszük a tűzről. Ha a a makaróni megfőtt, leszűrjük a vizet, és figyelem, nem engedünk rá vizet, hanem visszarakjuk az edénybe és jól összekeverjük a szalonnával és a tojásos tejföllel.
Sóval és vegettával ízesítjük, majd 5 percig lefedjük, hogy a makaróni magába szívhassa a tejfölös szósz ízét. Egy tányérra megreszeljük a sajtot és felaprítjuk a petrezselymet.
Ízlés szerint a makaróni tetejére szórjuk vagy akár bele is keverhetjük.
0 hozzászólás