Sonkás sajtos rakott burgonya hozzávalók:

1 kg burgonya

200 g sajt

250 g sonka

fehér szósz

50 g vaj

só, bors

2 tojás

Fehér szószhoz

1 1/2 evőkanál vaj

1 1/2 evőkanál liszt

1/2 csésze tej

Sonkás sajtos rakott burgonya elkészítése:

Főzzük meg héjában a burgonyát, majd tisztítsuk meg a héjától. Vágjuk karikákra miután kihűlt, különben összetörik. Készítsünk fehér szószt, majd keverjük el a tojássárgával és a habbá vert tojásfehérjével.

Vajazzunk ki egy jénait, helyezzük el benne a karikákra vágott burgonyát, szórjuk meg vajjal és reszelt sajttal. Fedjük le a burgonyát egy réteg kis kockákra vágott sonkával, és locsoljuk meg fehér szósszal.

Tegyünk még egy réteg burgonyát, sonkát, fehér szószt, majd szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal. Állítsuk a sütőt alacsony lángra, és hagyjuk ropogósra sülni.

Ha a teteje megpirult, az étel feszolgálásra kész.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 80 perc