Szezámmagos rizsfasírt hozzávalók:

1 csésze rizs

1 piros kaliforniai paprika

1 sárgarépa

bors

ételízesítő

petrezselyem

2 tojás

liszt

zsemlemorzsa

szezámmag

sült hús, kolbász vagy sajt – tölteléknek

Szezámmagos rizsfasírt elkészítése:

Főzzük meg a rizset 3 csésze vízben, ebbe tegyük bele a kockára vágott sárgarépát, a sót és az ételízesítőt. Miután megfőtt, hagyjuk hűlni.

Keverjük össze apróra vágott petrezselyemmel és kockára vágott paprikával. Vizes kézzel formázzunk fasírtokat, és tegyünk a közepébe egy darab kolbászt, sült húst vagy sajtot (nem kötelező).

Forgassuk meg lisztben, felvert tojásban és szezámmagos zsemlemorzsában. Süssük meg forró olajban, vagy tehetjük egy tepsibe is, és arany színűre süssük a sütőben.

Tálalható melegen vagy hidegen.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc