Sonkás spenót szuflé hozzávalók:
500 g főtt spenót
3 db zöldhagyma
2 db zöld fokhagyma
1 db petrezselyem
1 db kapor
200 g prágai sonka
5 tojás
egy kevés reszelt sajt
4 szelet kenyér
só
Sonkás spenót szuflé elkészítése:
Felverünk négy tojást, és hozzáadjuk a kis sonkaszelteket. A kenyérszeleteket kis kockákra vágjuk, hozzáadjuk a tojás-sonka keverékhez, és jól összekeverjük, hogy a kenyérdarabkák jól átitatódjanak.
A zöldhagymát és a zöld fokhagymát megtisztítjuk, és konyharobottal felaprítjuk, majd a felaprított és megfőzött spenóttal együtt hozzáadjuk a fentiekhez.
Ízlés szerint megsózzuk, és fűszerkockát is adhatunk hozzá.
Végül a masszát egy hőálló edénybe, vagy egy dupla-fenekű lábasba tesszük, ráöntjük a felvert, ötödik tojást, az egészet megszórjuk reszelt sajttal, majd sütőbe tesszük, és 20-30 percig sütjük.
0 hozzászólás