Sonkás spenót szuflé hozzávalók:

500 g főtt spenót

3 db zöldhagyma

2 db zöld fokhagyma

1 db petrezselyem

1 db kapor

200 g prágai sonka

5 tojás

egy kevés reszelt sajt

4 szelet kenyér

Sonkás spenót szuflé elkészítése:

Felverünk négy tojást, és hozzáadjuk a kis sonkaszelteket. A kenyérszeleteket kis kockákra vágjuk, hozzáadjuk a tojás-sonka keverékhez, és jól összekeverjük, hogy a kenyérdarabkák jól átitatódjanak.

A zöldhagymát és a zöld fokhagymát megtisztítjuk, és konyharobottal felaprítjuk, majd a felaprított és megfőzött spenóttal együtt hozzáadjuk a fentiekhez.

Ízlés szerint megsózzuk, és fűszerkockát is adhatunk hozzá.

Végül a masszát egy hőálló edénybe, vagy egy dupla-fenekű lábasba tesszük, ráöntjük a felvert, ötödik tojást, az egészet megszórjuk reszelt sajttal, majd sütőbe tesszük, és 20-30 percig sütjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc