Sült krumpli borsóval és sonkával hozzávalók:

500 g krumpli

3 tojás

100 g sonka

200 g borsó

2 doboz tejföl

Sült krumpli borsóval és sonkával elkészítése:

A krumplikat meghámozzuk, pálcika formájúakra vágjuk, forró olajat tartalmazó serpenyőbe tesszük. Külön felverjük a tojást 3 kanál tejföllel, sóval, borssal (3 késhegynyi) és vékony szeletekre vágott sonkával.

Amikor a krumplik megpirultak, a serpenyőből kiöntsük a megmaradt olajat (hagyunk benne vagy 2 kanál olajat, hogy nehogy a felvert tojás odasüljön) és beletesszük a felvert tojást.

Mikor már a tojás rétege vastagabb, vágjuk fel 4 részre, fordítsuk meg, hogy mindkét fele megsüljön meg. Mikor kész van, kivesszük és két tányérra kirakjuk.

Persze készíthetünk mindent külön, úgy szebben néz ki, de így az íz nem lesz pont ugyanaz.

Tejföllel tálaljuk, 2-3 kanál borsót teszünk a kész ételre.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc