Sütőben készült fokhagymás burgonya hozzávalók:
1 kg burgonya
100 g füstölt oldalas
50 g vaj
1 evőkanál liszt
1 1/2 csésze tej
4 gerezd fokhagyma
só, bors
Sütőben készült fokhagymás burgonya elkészítése:
Mossuk meg a burgonyát, és főzzük meg héjában. Miután megfőtt, tisztítsuk meg héjától, és vágjuk fel vékony szeletekre. Kenjünk ki jól egy tepsit fokhagymával, helyezzünk el benne 1 réteg burgonyát, majd 1 réteg vékony szeletekre vágott füstölt oldalast.
Készítsünk szószt vajból, lisztből, tejből és fűszerezzük sóval, borssal. Fedjük le a tepsi tartalmát még 1 réteg burgonyával, majd kenjük el a tetején a fehér szószt.
Hagyjuk sülni, míg a teteje meg nem pirul.
0 hozzászólás