Sütőben készült fokhagymás burgonya hozzávalók:

1 kg burgonya

100 g füstölt oldalas

50 g vaj

1 evőkanál liszt

1 1/2 csésze tej

4 gerezd fokhagyma

só, bors

Sütőben készült fokhagymás burgonya elkészítése:

Mossuk meg a burgonyát, és főzzük meg héjában. Miután megfőtt, tisztítsuk meg héjától, és vágjuk fel vékony szeletekre. Kenjünk ki jól egy tepsit fokhagymával, helyezzünk el benne 1 réteg burgonyát, majd 1 réteg vékony szeletekre vágott füstölt oldalast.

Készítsünk szószt vajból, lisztből, tejből és fűszerezzük sóval, borssal. Fedjük le a tepsi tartalmát még 1 réteg burgonyával, majd kenjük el a tetején a fehér szószt.

Hagyjuk sülni, míg a teteje meg nem pirul.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc