Fokhagymás-kapros kovászos uborka hozzávalók:
uborka
kapor
fokhagyma
víz
só
kenyér
Fokhagymás-kapros kovászos uborka elkészítése:
Válasszunk közepes nagyságú uborkákat, mossuk meg, szeljük le a végeit és vágjuk kettőbe.
Tegyünk annyi kaprot és fokhagymár a befőttes üveg aljára, amennyit jónak látunk, attól függően, hogy mennyire szeretnénk, hogy érződjön az íze az uborkán.
Ezután következnek az uborkák. Függőlegesen tegyük őket bele. Tegyünk a tetejére újból kaprot, majd 1-2 szelet száraz kenyeret.
Forraljunk fel sós vizet, hűtsük le és öntsük bele a befőttesüvegbe úgy, hogy az uborkákat ellepje. 1 liter vízhez 2,5 dkg sót tegyünk.
Az uborkát 4-5 napig érleljük nem túl erős napon.
Ha kész, kiszedjük, tiszta vízzel lemossuk és egy másik tiszta üvegbe áttéve, levét rászűrjük.
A kovászos uborka hideg helyen tárolandó.
0 hozzászólás