Fokhagymás-kapros kovászos uborka hozzávalók:

uborka

kapor

fokhagyma

víz

kenyér

Fokhagymás-kapros kovászos uborka elkészítése:

Válasszunk közepes nagyságú uborkákat, mossuk meg, szeljük le a végeit és vágjuk kettőbe.

Tegyünk annyi kaprot és fokhagymár a befőttes üveg aljára, amennyit jónak látunk, attól függően, hogy mennyire szeretnénk, hogy érződjön az íze az uborkán.

Ezután következnek az uborkák. Függőlegesen tegyük őket bele. Tegyünk a tetejére újból kaprot, majd 1-2 szelet száraz kenyeret.

Forraljunk fel sós vizet, hűtsük le és öntsük bele a befőttesüvegbe úgy, hogy az uborkákat ellepje. 1 liter vízhez 2,5 dkg sót tegyünk.

Az uborkát 4-5 napig érleljük nem túl erős napon.

Ha kész, kiszedjük, tiszta vízzel lemossuk és egy másik tiszta üvegbe áttéve, levét rászűrjük.
A kovászos uborka hideg helyen tárolandó.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc