Tiroli burgonya hozzávalók:

700 g héjában főtt burgonya

1 köteg zöldhagyma

200 g szalonna

1 evőkanál zsír

só és bors

Tiroli burgonya elkészítése:

Hámozzuk meg a burgonyát, és vágjuk szeletekre. Tisztítsuk meg a hagymát, és a zöld részét vágjuk karikákra, a fehér részét meg apróra.

A szalonnát vágjuk kockákra és süssük meg vajban vagy olajban. Ha megsült, vegyük ki az olajból és tartsuk melegen. Ugyanabban a zsírban süssük meg a burgonyát is. Időnként kavargassuk meg.

Mikor kezd pirulni, adjuk hozzá a felaprózott hagymát. Ízesítsük sóval és borssal. Dobjuk bele a szalonnát, és szórjuk meg a karikákra vágott zöldhagymával.

Azonnal tálalható.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc