Töltött paprika spanyol módra hozzávalók:

2 kiskanál olivaolaj

1 közepes fej hagyma megdarálva

2 gerezd fokhagyma apróra vágva

1 kiskanál darált édes pirospaprika

1 kiskanál őrölt köménymag

150 g hosszúszemű rizs

250 g csirkahúsleves (leveskockából)

250 g darált borjúhús

3 nagy paradicsom (270 g), melynek magvaitól megtisztítunk és megdarálunk

55 g darált mazsola

35 g pörkölt, aprított pisztácia

2 evőkanál paradicsompüré

2 evőkanál friss, apróra vágott oregánó (szárított is jó)

2 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyemlevél

3 közepes piros csemegepaprika (600 g)

3 közepes sárga csemegepaprika (600 g)

1 kiskanál extra olivaolaj

Töltött paprika spanyol módra elkészítése:

Egy vastag aljú serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a hagymát, a fokhagymát és a fűszereket, és addig sütjük, amíg a hagyma megpuhul és üveges lesz.

Hozzáadjuk a rizset és jól megkavarjuk.

Hozzáöntjük a csirkehúslevest, lefedjük az edényt és 10 percig kis lángon főzzük.

Félretesszük és 10 percig állni hagyjuk, amíg a rizs felissza az összes folyadékot.

Lazítsuk fel a rizset egy villával, majd öntsük egy tálba.

Forró serpenyőben pároljuk meg a darált borjúhúst, amíg barnulni kezd.

Keverjük hozzá a paradicsomot, a mazsolát, a pisztáciát, a paradicsompürét, a zöldfűszereket és a rizset.

Vágjuk le a paprikák tetejét úgy, hogy a szár rajta maradjon. Tisztítsuk meg a magvaktól és az erektől.

Töltsük meg a paprikákat a keverékkel, tegyük rá a paprikák felső, száras részét is. Rakjuk le őket egy olajozott tepsibe.

180 fokos sütőben 35 percig sütjük, vagy amíg megpuhul és megbarnul kissé.

Amikor elkészült, kenjük meg őket olivaolajjal.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc