Paprikás sepernyős burgonya hozzávalók:
2 darab fehérpaprika
2 darab pirospaprika
5 evőkanál olaj
3 teáskanál paprikapüré
700 g burgonya
½ liter zöldségleves
5 darab vöröshagyma
1 teáskanál kakukkfű
só
bors
1 gerezd fokhagyma
4 darab tojás
200 g kolbász
1 teáskanál aprított petrezselyemzöld
Paprikás sepernyős burgonya elkészítése:
A burgonyát és a paprikát feldaraboljuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk.
A kolbászt felszeleteljük, 3 evőkanál olajban megsütjük és félretesszük. Abban az olajban, amelyben a kolbászt sütöttük, megpirítjuk a paprikát, a burgonyát, valamint a hagymát és a fokhagymát.
Ezután hozzáadjuk a paprikapürét, a zöldséglevest, a kakukkfüvet, valamint a sót és a borsot, és 10 percig főzzük, ekkor hozzáadjuk a kolbászt, és az egészet még 5 percig főzzük A maradék olajat egy serpenyőben felhevítjük és tükörtojást sütünk.
Az elkészült ételt ízlés szerint ízesítjük, megszórjuk petrezselyemzölddel, majd tükörtojással tálaljuk.
0 hozzászólás