Paprikás sepernyős burgonya hozzávalók:

2 darab fehérpaprika

2 darab pirospaprika

5 evőkanál olaj

3 teáskanál paprikapüré

700 g burgonya

½ liter zöldségleves

5 darab vöröshagyma

1 teáskanál kakukkfű

bors

1 gerezd fokhagyma

4 darab tojás

200 g kolbász

1 teáskanál aprított petrezselyemzöld

Paprikás sepernyős burgonya elkészítése:

A burgonyát és a paprikát feldaraboljuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk.

A kolbászt felszeleteljük, 3 evőkanál olajban megsütjük és félretesszük. Abban az olajban, amelyben a kolbászt sütöttük, megpirítjuk a paprikát, a burgonyát, valamint a hagymát és a fokhagymát.

Ezután hozzáadjuk a paprikapürét, a zöldséglevest, a kakukkfüvet, valamint a sót és a borsot, és 10 percig főzzük, ekkor hozzáadjuk a kolbászt, és az egészet még 5 percig főzzük A maradék olajat egy serpenyőben felhevítjük és tükörtojást sütünk.

Az elkészült ételt ízlés szerint ízesítjük, megszórjuk petrezselyemzölddel, majd tükörtojással tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc