Pangasius réteskosárban – videórecept hozzávalók:

1 csomag friss Tante Fanny teljes kiőrlésű réteslap

4 szelet pangasius filé

10 dkg vaj

2 db zöldcitrom

só, darált bors

1 csomag mélyhűtött spenótlevél

1 gerezd fokhagyma

őrölt szerecsendió

1 csokor friss petrezselyemlevél

1 csokor friss metélőhagyma

1 dl tejszín

Pangasius réteskosárban – videórecept elkészítése:

 

 

Olvasszuk meg a vajat, reszeljük bele a zöldcitrom haját és facsarjuk bele a levét, keverjük meg és hagyjuk kicsit hűlni.

A petrezselyem és a metélőhagyma levelehet vágjuk fel és adjuk hozzá a citromos vajhoz.

A halfilét borsozzuk és sózzuk.

A spenótleveleket fagyasszuk ki és facsarjuk ki belőlük a fölösleges vizet.

A fokhagymát vágjuk apró darabokra. Olvasszunk meg egy kanálnyi vajat egy edényben és öntsük bele a fokhagymát. Főzzük egy keveset, majd adjuk hozzá a spenótot is. Sózzuk, borsozzuk és adhatunk hozzá szerencsendiót is.

Ha ezzel megvagyunk, következhet a tejszín: öntsük rá a spenótos keverékre, fedjük le és pároljuk egy néhány percet. Mikor kész van, tegyük félre, hogy hüljön.

A réteslapot vegyük ki a hűtőből, és a könnyebb munka érdekében tegyük félre, míg szobahőmérsékletű lesz.

Vágjuk kettőbe 2 réteslapot, kicsit eltolódva tegyük egymásra. A pangasius szeleteket vágjuk kettőbe és fűszerezzük meg, majd tegyünk belőlük a réteslapok közepére. A halszeletekre öntsünk fűszeres vajat, majd ezután következik az elkészített spenótos keverék.

A sütőt melegítsük elő 150°C fokra.

A tészta széleit középen fogjuk össze, de hagyjuk egy kis rést a tetején. Tegyük a batyukat a sütőbe 20-25 percre, míg kapnak egy szép aranysárga színt.

Forrón kell tálalni. A halétel mellé adjunk mellé friss salátaleveleket, párolt zöldségeket vagy vajas-gyömbéres sárgarépát.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc