Gombás szószos szuflé hozzávalók:

3 szelet kenyér

300 g gomba

5 tojás

4 evőkanál tejföl

2 evőkanál olaj

1 kisebb hagyma

1/2 csésze tej

zöldek

10 evőkanál gombaszósz

só, bors

Gombás szószos szuflé elkészítése:

A kenyeret tejbe áztatjuk. Néhány gombát megmosunk és megfőzünk. A megfőtt gombát ledaráljuk, a kenyeret kicsavarjuk és a gombával együtt újra ledaráljuk.

Az apróra vágott hagymát, vajban megpirítjuk, hozzá adjuk a zöldfűszereket, és a gombákra öntjük. Hozzáadjuk a tojássárgáját, és jól elkeverjük, aztán bele tesszük a tejfölt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Végül óvatosan belekeverjük a habbá vert tojásfehérjét. A keveréket egy edénybe tesszük és gőzfürdőn egy órát főzzük.

A szuflét két kanál olajban megpirított, lisztből, tejföllel, tejjel és sóval készült gombaszósszal tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 80 perc