Kapros-gombás szuflé hozzávalók:
1/2 kg gomba
3 tojás
3 evőkanál tejföl
4 két ujjnyi szelet kenyér
egy csésze tej
2 evőkanál vaj
1 1/2 evőkanál apróra vágott petrezselyem és zöld kapor
só, bors
tejmártás
Kapros-gombás szuflé elkészítése:
A megtisztított, megmosott, vékonyan szeletelt gombákat vajon megfuttatjuk. Hozzá keverjük a tejbe áztatott és kicsavart kenyeret. Az egészet ledaráljuk. Az így kapott pasztát egy edénybe tesszük, hozzá adjuk a zöldfűszereket, a sót, a borsot, a tojássárgáját és a tejfölt.
Végül hozzá keverjük a habbá vert tojásfehérjét. Egy lezárható edénybe tesszük és gőzfürdőben, 30 percig főzzük. A kész szuflét tányérra borítjuk és tejmártással tálaljuk.
0 hozzászólás