Kapros-gombás szuflé hozzávalók:

1/2 kg gomba

3 tojás

3 evőkanál tejföl

4 két ujjnyi szelet kenyér

egy csésze tej

2 evőkanál vaj

1 1/2 evőkanál apróra vágott petrezselyem és zöld kapor

só, bors

tejmártás

Kapros-gombás szuflé elkészítése:

A megtisztított, megmosott, vékonyan szeletelt gombákat vajon megfuttatjuk. Hozzá keverjük a tejbe áztatott és kicsavart kenyeret. Az egészet ledaráljuk. Az így kapott pasztát egy edénybe tesszük, hozzá adjuk a zöldfűszereket, a sót, a borsot, a tojássárgáját és a tejfölt.

Végül hozzá keverjük a habbá vert tojásfehérjét. Egy lezárható edénybe tesszük és gőzfürdőben, 30 percig főzzük. A kész szuflét tányérra borítjuk és tejmártással tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc