Vörösborszósszal töltött gombafejek hozzávalók:
6 személyre
1 fej vöröshagyma
3 kanál olaj
200 g csirkemáj
só, bors
majoránna
1 kanál liszt
egy kanál konyak
1 tojás
24 gomba
Bunda
150 g liszt
3 tojás
200 g zsemlemorzsa
Sütéshez:
olaj
Szósz
petrezselyemgyökér
zeller
1 fej hagyma
2 kanál olaj
egy kanál sűrített paradicsom
2 kanál liszt
1 dl húsleves lé
2 dl vörösbor
1 kanál ribizli dzsem
kakukkfű
szemes bors
szegfűbors
Köret
rizs
Vörösborszósszal töltött gombafejek elkészítése:
Párold meg olajon a felaprított hagymát. Add hozzá a megmosott, szalvétával áttörölt, feladatbolt májat. Sózd, borsozd ízlés szerint, ízesítsd majoránnával és párold tovább. Hintsd meg (1 kanál) liszttel és öntsd rá a forró tejet és a konyakot.
Lassú tűzön főzd addig, amíg a massza leválik a serpenyő oldaláról. Vedd le a tűzről, hagyd kihűlni, üsd bele a tojást, majd törd át az egészet szitán, vagy turmixgéppel. A megtakarított és megmosott gombafejeket töltsd meg ezzel a töltelékkel és borítsd őket kettesével össze. Forgasd meg lisztben, tojásban és zsemlemorzsában, majd süsd meg őket forró olajon.
Készítsd el a szószt. Forró olajon párold meg a zöldfűszereket és a felaprított hagymát. Add hozzá a sűrített paradicsomot, a lisztet, a húslevest (készítheted kockából is) és a bort. Ízesítsd a dzsemmel, őrölt kakukkfűvel, sóval, borssal, szegfűborssal és főzd addig, amíg tejföl sűrűségű lesz. Ezután törd át szitán.
Egy kerek tányér közepére szedd ki a kirántott töltött gombafejeket, tedd körbe rizzsel, a szószt pedig külön tálban szervírozd.
0 hozzászólás