Tejfölös gomba szuflé hozzávalók:

1/2 kg gomba

3 tojás

3 evőkanál tejföl

4 szelet kenyér

egy csésze tej

2 evőkanál vaj

1 1/2 evőkanál apróra vágott petrezselyem és zöld kapor

só, bors

Besamel mártás

1 1/2 csésze tej

1 evőkanál liszt

1 evőkanál friss vaj

Tejfölös gomba szuflé elkészítése:

A megtisztított, megmosott, vékonyra szeletelt gombákat vajba forgatjuk és a tejbe áztatott és kicsavart kenyérrel együtt ledaráljuk. Az így kapott pasztát egy lezárható edénybe tesszük, belekeverjük a zöldfűszereket, a tojássárgáját és a tejfölt, sózzuk, borsozzuk.

Végül óvatosan hozzákeverjük a habbá vert tojásfehérjét. Lefedjük az edényt és gőzfürdőben egy órát főzzük.

A besamel mártást kétféleképpen készíthetjük: pirított vagy nem pirított liszttel.

Pirított liszttel: vajban megpirítjuk a lisztet és folytonos keverés mellett, felöntjük tejjel. Ízlés szerint sózzuk, és 10 percig tovább főzzük. Melegen tálaljuk.

Nem pirított liszttel: a lisztet a hideg tejjel simára keverjük. Lassú tűzön, folytonos keverés mellett, 8-10 percig főzzük.

A szuflét kiöntjük egy tányérra és Besamel mártással tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc