Gombás rakott tál sütőben hozzávalók:
9 tojás
375 g tejföl
9 evőkanál majonéz
425 g liszt
1 csomag sütőpor
3 hagyma
2 doboz gomba
só, bors
100 g sajt
Gombás rakott tál sütőben elkészítése:
A tojást, a tejfölt, a majonézt és a sütőport jól összekeverjük.
A töltelékhez az apróra vágott hagymát olajban üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a gombát, és még 5 percig pirítjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Hagyjuk kihűlni.
A keverék kétharmadát egy 30×24-es kivajazott, lisztezett tálba tesszük. Elsimítjuk és ráhelyezzük a gombapörköltet. A lereszelt sajtot rászórjuk, a megmaradt keveréket a tetejére tesszük. Az egészet 45 percre a sütőbe tesszük.
A töltelékbe gomba helyett tehetünk káposztát is.
0 hozzászólás