Gombás rakott tál sütőben hozzávalók:

9 tojás

375 g tejföl

9 evőkanál majonéz

425 g liszt

1 csomag sütőpor

3 hagyma

2 doboz gomba

só, bors

100 g sajt

Gombás rakott tál sütőben elkészítése:

A tojást, a tejfölt, a majonézt és a sütőport jól összekeverjük.

A töltelékhez az apróra vágott hagymát olajban üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a gombát, és még 5 percig pirítjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Hagyjuk kihűlni.

A keverék kétharmadát egy 30×24-es kivajazott, lisztezett tálba tesszük. Elsimítjuk és ráhelyezzük a gombapörköltet. A lereszelt sajtot rászórjuk, a megmaradt keveréket a tetejére tesszük. Az egészet 45 percre a sütőbe tesszük.

A töltelékbe gomba helyett tehetünk káposztát is.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 75 perc