Puliszkás gomba paradicsomszósszal hozzávalók:

175 g kukoricaliszt

5 evőkanál darált gomba

8 nagy gomba

1 csésze ecet

5 evőkanál vaj

2 evőkanál olívaolaj

300 g sűrű paradicsomlé

1 hagyma

1 1/2 pohár bor

4 szál majoránna

2 darab tojás

80 g zsemlemorzsa

4 csésze földimogyoró olaj

3 evőkanál vaj a formákhoz

só, bors

Puliszkás gomba paradicsomszósszal elkészítése:

Készíts puliszkát 700 ml vízből, 100 ml borból, 20 g vajból és 100 g kukoricalisztből. Keverd össze 5 evőkanál gombával (amelyeket előtte megsütöttél hagymával és fokhagymával) és egy darabka vajjal. Válaszd szét a puliszkát 3 vajjal kikent, nagyobbacska formába.

Olvassz meg 30 g vajat, majd keverd össze olívaolajjal, és add hozzá a felaprózott hagymát, illetve 1 babérlevelet. Pirítsd 1 percig. Helyezd bele a gombák kalapjait, a belsejükkel felfelé. Sózd meg, és önts rájuk 2 evőkanál vizet vagy bort. Fedd le, és várj 3 percet.

Forgasd meg óvatosan a gombákat, és hagyd még 1 percig sülni, anélkül, hogy megint lefednéd a serpenyőt. Vedd ki őket, és tedd papírtörlőre. A gombák szárait (ledarálva) tedd a serpenyőbe, a hagymára, és hagyd sülni 1 percig, közepes lángon. Adj hozzá sót, 2 szál majorránnát és 3 evőkanál vizet vagy bort.

Hagyd főni 3 percig, amíg el nem párolog a lé. A gombák kalapjait forgasd meg lisztben, tojásban, majd zsemlemorzsában. A földimogyoró olajban süsd meg.

Ezt a vegetáriánus egytálételt úgy tálald fel, hogy helyezz a tányérra gombás puliszkát, hagymás gombát és rántott gombát, majd öntsd le paradicsomszósszal.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc