Köménymagos burgonyás szuflé hozzávalók:

500 g burgonyapüré
2 tojás
4 evőkanál liszt

1 teáskanál aprított köménymag
1 evőkanál vaj
1 tányér főtt zöldség
100 g sajt
1 csésze tejföl

Köménymagos burgonyás szuflé elkészítése:

A meleg pürét keverd össze a 2 egész tojásból készült habbal, az aprított köménymaggal és 3 evőkanál liszttel. Dagasztani kell egy lágy tésztát, majd terítsd el egy tiszta törölközőn, melyet előtte megszórtál 1 evőkanál liszttel. A zöldségeket párold meg vajban, majd keverd össze reszelt parmezánnal vagy sajttal. Miután kihűlt, fedd be a zöldségekkel a tésztát.

Tekerd fel a törölközőt. Fogd meg a 2 végénél, majd helyezd bele egy edénybe, amely egy másik, forró vízzel teli edényben van. Alacsony lángon, fél órán keresztül főzd. Vedd ki az edényből, tedd egy tányérra és távolítsd el a törölközőt.

Vágd szeletekre a pudingot, és melegen tálalad, tejföllel.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc