Tojásos tejfölös falatok hozzávalók:

1 kg burgonya

legalább három tojás

100 g sajt

tejföl

olaj

fűszerek

Tojásos tejfölös falatok elkészítése:

Megpucoljuk a burgonyát és kockára vágjuk, de nem túl kicsikre. Feltesszük főni. Eközben a tojásokat is odatesszük főni.

Amikor már megfőtt a burgonya, leszűrjük és egy edénybe vissza tesszük a tűzhelyre. Adunk hozzá olajat és hagyjuk 1 percig sülni.

Hozzáadjuk a vékonyra szeletelt tojásokat és a reszelt sajtot. Hozzákeverjük a tejfölt és ízlés szerint a fűszereket (sót, borsot, bazsalikomot, köményt).

Tejföllel tálaljuk és hidegen vagy melegen fogyaszthatjuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc