Káposztás burgonyaszuflé hozzávalók:
4-5 db burgonya
1 fej savanyú káposzta
100 g rizs
1 tojás
5 evőkanál olaj
Káposztás burgonyaszuflé elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, nem túl vastag karikákra vágjuk. A káposztát két órára vízbe tesszük, hogy kiázzon belőle a só, majd szeleteljük és három evőkanál olajban, folytonos keverés mellett, megpergeljük.
A megmosott és leszűrt rizst kicsit megpirítjuk a megmaradt olajban. Lassanként felöntjük forró vízzel, és hozzá adjuk a borsot. Folytonos keverés mellett puhára főzzük.
Egy kiolajozott edénybe rétegezzük a hozzávalókat: egy rétegben burgonyakarikákat, aztán egy réteg pergelt káposztát és végül a rizst és a tetejét egy késsel elsimítjuk.
A tetején szétterítjük a felvert tojást, és egy órára betesszük a sütőbe.
0 hozzászólás