Zöldséges burgonya egytál hozzávalók:
2-3 nagyobb fej hagyma
100-150 ml olaj
2-3 nem túl nagy burgonya
0.5 kg paradicsom
1 kg zöldség (sárgarépa, fehérrépa, stb.)
ételízesítő
300 g csíkokra vágott sült paradicsompaprika
petrezselyemzöld
Zöldséges burgonya egytál elkészítése:
Reszeljük le vagy aprítsuk apróra a hagymát, majd pároljuk meg olajban. Tegyünk bele egy kevés vizet is. Pároljuk 10 percig a sült gogos paprikát, majd keverjük bele a savanyúságokat. Fontos, hogy a zöldségeket kockázzuk fel, forrázzuk le, és így öntsük a serpenyőbe a hagymás paradicsompaprikára. Később tegyük bele a négybe vágott burgonyát, az ételízesítőt és a négybe vágott, hámozott paradicsomot. Hagyjuk lassú tűzön párolódni. Néha keverjük meg.
Ha húst is szeretnénk tenni bele, azt főzzük meg külön és a húslét öntsük a zöldségekre, a húst pedig szeleteljük ízlés szerint, majd tegyük a serpenyőbe. Végül ízesítsük kaporral, petrezselyemzölddel stb.
0 hozzászólás