Görög fasírt hozzávalók:
200 g egynapos kenyér
egy hagyma
500 g darált hús
3 tojás
vagdalt zöldpetrezselyem
700 g burgonya
250 g apró paradicsom
5 evőkanál vaj
2 evőkanál olaj
kakukkfű
Görög fasírt elkészítése:
A kenyeret vízbe áztatjuk, kicsavarjuk és összekeverjük a darált hússal, a zöldpetrezselyemmel, az apróra vágott hagymával, a tojással és ízlés szerint fűszerezzük.
Kisütjük a fasírtokat. A burgonyát megtisztítjuk és lereszeljük, belekeverünk egy tojást és egy púpozott evőkanál lisztet, ízlés szerint fűszerezzük.
Apró gombócokat készítünk belőle és kisütjük. Egy tányéron a húsból készült fasírtokat a burgonya fasírtokra helyezzük. Paradicsommal és kakukkfűvel díszítjük.
Egy lapos tányéron, saláta levelekre helyezve tálaljuk.
0 hozzászólás