Görög fasírt hozzávalók:

200 g egynapos kenyér

egy hagyma

500 g darált hús

3 tojás

vagdalt zöldpetrezselyem

700 g burgonya

250 g apró paradicsom

5 evőkanál vaj

2 evőkanál olaj

kakukkfű

Görög fasírt elkészítése:

A kenyeret vízbe áztatjuk, kicsavarjuk és összekeverjük a darált hússal, a zöldpetrezselyemmel, az apróra vágott hagymával, a tojással és ízlés szerint fűszerezzük.

Kisütjük a fasírtokat. A burgonyát megtisztítjuk és lereszeljük, belekeverünk egy tojást és egy púpozott evőkanál lisztet, ízlés szerint fűszerezzük.

Apró gombócokat készítünk belőle és kisütjük. Egy tányéron a húsból készült fasírtokat a burgonya fasírtokra helyezzük. Paradicsommal és kakukkfűvel díszítjük.

Egy lapos tányéron, saláta levelekre helyezve tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc