Szójás burgonya hozzávalók:
sárgarépa
zeller
hagyma
paradicsompüré
burgonya
fokhagyma
kapor
szója
Szójás burgonya elkészítése:
Főzzük meg a zöldségeket: a sárgarépát és a zellert. Miután megfőttek, turmixgépben pürésítsük.
Pároljunk meg 1 hagymát alacsony lángon, kb. 30 percig. Ízesítsük fűszerpaprikával és sóval, majd adjuk hozzá a szóját. Időnként öntsünk rá kicsit a zöldségek levéből. Végül adjunk hozzá egy evőkanál paradicsompürét, és hagyjuk 10 percig főni (még tehetünk hozzá vizet, ha túl száraznak véljük).
Adjuk hozzá a feldarabolt burgonyát, és öntsük fel vízzel, míg a burgonyát nagyjábol elfedi.
Főzzük alacsony lángon, míg a burgonya megpuhul, majd adjuk hozzá a zöldségpürét és az apróra vágott fokhagymát.
Hagyjuk sülni még 5 percet, majd szórjuk meg gazdagon kaporral.
0 hozzászólás