Káposztaszuflé hozzávalók:
egy kb. egy kilós fej káposzta
3 evőkanál zsemlemorzsa
3 evőkanál tejföl
3 evőkanál olvasztott vaj
egy evőkanál apróra vágott zöld kapor
3 tojás
só, bors
20 g vaj
Káposztaszuflé elkészítése:
Megtisztítjuk a káposztát a külső levelektől és négybe vágjuk. Fövő vízbe tesszük és hagyjuk, hogy felfőjön. Kivesszük, és jól lecsorgatjuk.
Apróra vágjuk és hozzá adjuk a kaprot, a zsemlemorzsát, a tejfölt, a tojást és 3 evőkanál olvasztott vajat.
Jól összekeverjük és egy kivajazott, zsemlemorzsával kibélelt edénybe tesszük. Szórunk zsemlemorzsát a tetejére is és betesszük a sütőbe.
Melegen is és hidegen is fogyasztható.
0 hozzászólás