Édeskáposzta szuflé hozzávalók:

egy közepes fej káposzta

3 tojás

2 evőkanál tejföl

3 evőkanál zsemlemorzsa

1 evőkanál apróra vágott zöld kapor vagy petrezselyem

3 evőkanál vaj

só, bors

Édeskáposzta szuflé elkészítése:

A káposztát csíkokra vágjuk, és sós vízbe feltesszük főni. Mikor felfőtt, 5-10 percig egy szűrőben jól lecsorgatjuk.

Összekeverjük a felvert tojásokkal, két kanál zsemlemorzsával, a tejföllel, a zöldfűszerekkel, az olvasztott vajjal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Egy zománcozott vagy Jénai edénybe tesszük. A sütőben pirosra sütjük.

Tejföllel és savanyúsággal tálaljuk. Tálalhatunk mellé füstölt oldalast vagy sertés húst.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 75 perc