Édeskáposzta szuflé hozzávalók:
egy közepes fej káposzta
3 tojás
2 evőkanál tejföl
3 evőkanál zsemlemorzsa
1 evőkanál apróra vágott zöld kapor vagy petrezselyem
3 evőkanál vaj
só, bors
Édeskáposzta szuflé elkészítése:
A káposztát csíkokra vágjuk, és sós vízbe feltesszük főni. Mikor felfőtt, 5-10 percig egy szűrőben jól lecsorgatjuk.
Összekeverjük a felvert tojásokkal, két kanál zsemlemorzsával, a tejföllel, a zöldfűszerekkel, az olvasztott vajjal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Egy zománcozott vagy Jénai edénybe tesszük. A sütőben pirosra sütjük.
Tejföllel és savanyúsággal tálaljuk. Tálalhatunk mellé füstölt oldalast vagy sertés húst.
0 hozzászólás