Fasírt zöldbabbal hozzávalók:

600 g kisebb, piros burgonya

700 g zöldbab

2 hagyma

2 gerezd fokhagyma

4 evőkanál olaj

1 paradicsomkonzerv (850 ml)

500 g darált hús

8 evőkanál zsemlemorzsa

2 tojás

4 evőkanál reszelt parmezán

zöldfűszerek (zsálya, bazsalikom, oregano)

só, bors

pirospaprika

2 evőkanál vaj

Fasírt zöldbabbal elkészítése:

A burgonyát megmossuk és kb. 15 percig, főzzük. A zöldbabot megtisztítjuk és megmossuk. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk és 2 evőkanál olajban, megpirítjuk. A felét kivesszük, és félre tesszük. A többi hagymához hozzáadjuk a paradicsomot, és fedő nélkül 30 percig főzzük.

A darált húst összedolgozzuk a félretett hagymával, a zsemlemorzsával, a tojással, a parmezánnal és 3 evőkanál apróra vágott zöldfűszerrel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, pirospaprikázzuk, és gombócokat készítünk.

Egy serpenyőben felforrósítunk 2 evőkanál olajat és kb. 10 percig, sütjük benne a fasírtokat. Sós vízben kb. 15 percig, főzzük a zöldbabot. A burgonyát hideg vízzel lemossuk, lehúzzuk a héját és feldaraboljuk.

Egy evőkanál forró vajban megsütjük a burgonyát. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

A zöldbabot lecsorgatjuk és megpirítjuk forró vajban. Megsózzuk, és paradicsomszósszal ízesítjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 85 perc