Fasírt zöldbabbal hozzávalók:
600 g kisebb, piros burgonya
700 g zöldbab
2 hagyma
2 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olaj
1 paradicsomkonzerv (850 ml)
500 g darált hús
8 evőkanál zsemlemorzsa
2 tojás
4 evőkanál reszelt parmezán
zöldfűszerek (zsálya, bazsalikom, oregano)
só, bors
pirospaprika
2 evőkanál vaj
Fasírt zöldbabbal elkészítése:
A burgonyát megmossuk és kb. 15 percig, főzzük. A zöldbabot megtisztítjuk és megmossuk. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk és 2 evőkanál olajban, megpirítjuk. A felét kivesszük, és félre tesszük. A többi hagymához hozzáadjuk a paradicsomot, és fedő nélkül 30 percig főzzük.
A darált húst összedolgozzuk a félretett hagymával, a zsemlemorzsával, a tojással, a parmezánnal és 3 evőkanál apróra vágott zöldfűszerrel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, pirospaprikázzuk, és gombócokat készítünk.
Egy serpenyőben felforrósítunk 2 evőkanál olajat és kb. 10 percig, sütjük benne a fasírtokat. Sós vízben kb. 15 percig, főzzük a zöldbabot. A burgonyát hideg vízzel lemossuk, lehúzzuk a héját és feldaraboljuk.
Egy evőkanál forró vajban megsütjük a burgonyát. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
A zöldbabot lecsorgatjuk és megpirítjuk forró vajban. Megsózzuk, és paradicsomszósszal ízesítjük.
0 hozzászólás