Hagymás cukkinis palacsinta hozzávalók:

140 g liszt

2 reszelt cukkíni

2 tojás

1 teáskanál olívaolaj

175 ml tej

50 g túró

1/2 köteg zöldhagyma

Hagymás cukkinis palacsinta elkészítése:

A sütőt 200 Celsius fokra hevítjük.

A lisztet egy tálba átszitáljuk. Fokozatosan hozzáadjuk a tojást és a tejet. Simára keverjük.

Beletesszük a túrót és az apróra vágott zöldhagymát is.

Egy serpenyőben, nagy lángon, 3-4 percet dinszteljük a cukkínit.

Levesszük a tűzről és egy papír- szalvétára/törlőre helyezzük, hogy felszívja az olajat, majd a palacsinta tésztához keverjük.

Egy serpenyőben olajat forrósítunk fel és egy kisebb csészével, teszünk egy-egy adag keveréket és a palacsinták mindkét oldalát kb. két-két percet sütjük, amíg arany-barna lesz.

Mikor 12 palacsinta készen van, egy tálcára helyezzük őket, és még 8 percre betesszük a sütőbe.

Paradicsomsalátával és spenóttal tálalhatjuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc