Póréhagyma fasírt tejföllel hozzávalók:

1 kg vékony póréhagyma

2 l víz

2 evőkanál liszt

2 evőkanál reszelt juhtúró

1 evőkanál vaj (vagy margarin)

3 db tojás

olaj a sütéshez

1 csésze tejföl

Póréhagyma fasírt tejföllel elkészítése:

A póréhagymát megtisztítjuk, rudacskákra vágjuk, majd rövid ideig főzzük. Ezután lecsöpögtetjük, majd húsdarálóval ledaráljuk.

Hozzáadjuk a tojást, a túrót, a vajat, a sót és a lisztet, elkeverjük, majd evőkanállal a serpenyőbe adagoljuk, és bő, forró olajban megpirítjuk.

Amint az egyik oldaluk megpirult, a fasírtokat megfordítjuk a serpenyőben, és a másik oldalukat is megpirítjuk.

Végül egy jénai edénybe tesszük, ráöntjük a tejfölt, amit előzőleg 1 evőkanál lisztel elkevertünk, és az egészet megszórjuk jó sok reszelt sajttal.

 

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc