Póréhagyma fasírt tejföllel hozzávalók:
1 kg vékony póréhagyma
2 l víz
2 evőkanál liszt
2 evőkanál reszelt juhtúró
1 evőkanál vaj (vagy margarin)
3 db tojás
olaj a sütéshez
1 csésze tejföl
só
Póréhagyma fasírt tejföllel elkészítése:
A póréhagymát megtisztítjuk, rudacskákra vágjuk, majd rövid ideig főzzük. Ezután lecsöpögtetjük, majd húsdarálóval ledaráljuk.
Hozzáadjuk a tojást, a túrót, a vajat, a sót és a lisztet, elkeverjük, majd evőkanállal a serpenyőbe adagoljuk, és bő, forró olajban megpirítjuk.
Amint az egyik oldaluk megpirult, a fasírtokat megfordítjuk a serpenyőben, és a másik oldalukat is megpirítjuk.
Végül egy jénai edénybe tesszük, ráöntjük a tejfölt, amit előzőleg 1 evőkanál lisztel elkevertünk, és az egészet megszórjuk jó sok reszelt sajttal.
0 hozzászólás