Sombrero mexikói babbal hozzávalók:

10 ml olívaolaj

1 felvágott hagyma

2 cikk összetört fokhagyma

1 finomra felvágott chilli paprika

1 kockára vágott padlizsán

1 kockára vágott kistök

400 g babkonzerv

400 g felvágott konzerv paradicsom

20 ml paradicsomszósz

4 elkészített sajtos palacsinta

10 g összevágott bazsalikom

100 g lereszelt Cheddar sajt

só, bors

Sombrero mexikói babbal elkészítése:

Egy serpenyőben melegítsük fel az olajat és 3 percig pároljuk benne a hagymát. Adjuk hozzá a fokhagymát, a chillit, a padlizsánt, a kistököt és mindezt süssük 2 percig. Hozzáadjuk a babot, a paradicsomot, a paradicsomszószt, felforraljuk és lassú tűzön 5 percig pároljuk. Eközben a palacsintákat csíkokra vágjuk és egy sombrero alakjára formázzunk.

Tartsunk meg 4 levél bazsalikomot, a többit pedig tegyük a babos keverékbe. Az így kapott ételből, tegyünk mindegyik tányérra egy kanállal. A tetejére helyezzük rá a palacsinta csíkokat, erre rá pedig még egy kanál ételt. Tálaláskor bazsalikom levéllel és zöldsalátával díszítjük.

Nem egyszerü elkészíteni, de annál viccesebb.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc