Sombrero mexikói babbal hozzávalók:
10 ml olívaolaj
1 felvágott hagyma
2 cikk összetört fokhagyma
1 finomra felvágott chilli paprika
1 kockára vágott padlizsán
1 kockára vágott kistök
400 g babkonzerv
400 g felvágott konzerv paradicsom
20 ml paradicsomszósz
4 elkészített sajtos palacsinta
10 g összevágott bazsalikom
100 g lereszelt Cheddar sajt
só, bors
Sombrero mexikói babbal elkészítése:
Egy serpenyőben melegítsük fel az olajat és 3 percig pároljuk benne a hagymát. Adjuk hozzá a fokhagymát, a chillit, a padlizsánt, a kistököt és mindezt süssük 2 percig. Hozzáadjuk a babot, a paradicsomot, a paradicsomszószt, felforraljuk és lassú tűzön 5 percig pároljuk. Eközben a palacsintákat csíkokra vágjuk és egy sombrero alakjára formázzunk.
Tartsunk meg 4 levél bazsalikomot, a többit pedig tegyük a babos keverékbe. Az így kapott ételből, tegyünk mindegyik tányérra egy kanállal. A tetejére helyezzük rá a palacsinta csíkokat, erre rá pedig még egy kanál ételt. Tálaláskor bazsalikom levéllel és zöldsalátával díszítjük.
Nem egyszerü elkészíteni, de annál viccesebb.
0 hozzászólás