Spenótos-rikottás palacsinta hozzávalók:

4 tojás

4 evőkanálnyi liszt

2 pohár tej (kb 1,5 dl)

só, bors

A töltelékhez:

30 dkg rikotta

20 dkg spenót

10 dkg reszelt sajt

só, bors

Spenótos-rikottás palacsinta elkészítése:

Sóval és borssal fűszerezve felverjük a tojásokat. Hozzáadjuk a tejet és a lisztet, majd csomómentesre kavarjuk. Felforrósítunk egy serpenyőt és vastag palacsintákat sütünk. Hagyjuk kihűlni. Közben a rikottát ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

Hozzáadjuk a reszelt sajtot és jól összekeverjük. Sós vízben megfőzzük a spenótot, leszűrjük a levét és apróra vágjuk. Megtöltjük a palacsintákat ezzel a keverékkel. Egy tepsibe helyezzük őket, megszórjuk reszelt sajttal és a forró sütőbe tesszük.

Addig sütjük még megolvad a sajt.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 35 perc