Gombóc szuflé hozzávalók:

1/2 kg tehén túró

3 tojás

3 kanál gríz

1 nagy pohár tejföl

2 kanál liszt

Gombóc szuflé elkészítése:

Törd át szitán vagy morzsold össze a túrót, keverd bele egyenként a tojást, a grízt, a lisztet és a sót. Ebből készítsd el a gombócokat: kanállal szaggasd forró vízbe és hagyd megfőni őket.

Amikor feljönnek a víz tetejére még hagyd 1-2-t rotyogni, majd vedd le a tűzről.

Szedd ki őket a vízből és tedd vajazott, zsemlemorzsázott sütőformába: egy sor gombóc, egy adag főzetlen, 3 kanál tejföllel összekevert massza.

Töltsd meg a formát, az utolsó sor gombóc legyen. Megfelelő tűzön süsd meg a sütőben.

Reszelt sajttal és tejföllel fogyasztható.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc