Ecetes polip hozzávalók:
1 polip egészben (körülbelül 2-3 kg-os)
1 csésze ecet
néhány szál zellerlevél
2 db sárgarépa
1 fej hagyma
10 szem fekete bors
só
egy kevés petrezselyem
Szósz
½ csésze olívaolaj
¼ csésze ecet
10 szem fekete bors
csipetnyi só
Ecetes polip elkészítése:
Fagyasztott polipot használunk.
Jól megmossuk a polipot, egy edénybe tesszük és feltöltjük vízzel úgy, hogy az lepje el.
Hozzáadjuk az ecetet, lefedjük az edényt és megfőzzük. Amikor forrni kezd a víz, kisebb lángon főzzük tovább kb. 30 percig. Amikor a polip megfőtt, leöntjük róla a vizet, hideg vízzel leöblítjük, és újra feltöltjük vízzel. Hozzáadjuk a zellerleveleket, a sárgarépát, a borsot és a sót, majd lefedjük az edényt, és egy órát főzzük.
A szósz összetevőit elvegyítjük egy befőttesüvegben, és a polipra öntjük. 24 órára állni hagyjuk, időnként megkeverjük.
Tálaláskor köretként apróra vágott piros paprikát és petrezselyem zöldet teszünk rá, valamint szószt öntünk rá.
0 hozzászólás