Tőkehal-golyók hozzávalók:

35 dkg tőkehalfilé

só, bors

1 avokádó

2 kiskanál csípős szósz

½ citrom leve

1 paradicsom

bazsalikomlevelek

75 ml olivaolaj

Tőkehal-golyók elkészítése:

A tőkehalat sózzuk, borsozzuk, majd gőz fölött megpároljuk (pl. párolókészülékben). Ha kész van, egy tálban villával összetörjük a halhúst.

Az avokádót megmossuk, kettévágjuk, eltávolítjuk a magját, majd a húsát ráhelyezzük a halpépre.

Hozzáadjuk a citromlét, a pikáns szószt, sózzuk, borsozzuk, majd összeturmixoljuk.

Egy nedves kanál segítségével golyókat formázunk a masszából, majd szépen elhelyezzük egy tálon.

A paradicsomot megmossuk, ízlélesen kettévágjuk (pl cakkosra a szélét), eltávolítjuk a magos részét. Az olivaolajat és a megmosott, megszárított bazsalikomleveleket összeturmixoljuk, az egynemű, zöldes bazsalikomolajat beleöntjük a fél paradicsomba, majd azt helyezzük a tál közepére.

A halételt közvetlenül fogyasztás előtt kell elkészíteni, mert az avokádó hamar megbarnul. Fehérbort kínáljunk mellé.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc