Tárkonyos nyúlragu leves áfonyás-petrezselymes muffinnal hozzávalók:

1/2 kg alsó nyúlcomb

1/2 kg nyúlgulyás hús (lapocka)

5 sárgarépa felkarikázva

5 fehérrépa felkarikázva

5 közepes krumpli felkockázva

fél fej fehér hagyma apróra kockázva

fél közepes fej zeller apróra kockázva

3 szál zellerzöld

1/2 csokor petrezselyemzöld apróra vágva

2 evőkanál tárkony

3 evőkanál liszt

4 evőkanál olaj

4 gerezd fokhagyma egészben

só, bors, szerecsendió (ízlés szerint)

Az előfőzéshez: 2 babérlevél, 1 szem szegfűszeg, 10 szem vegyes bors fűszertojásban

Hozzávalók 6 darab muffinhoz:

2 tojás

8 dkg puha vaj

2,5 dl tej

30 dkg liszt

1 csokor apróra vágott petrezselyem

1 tasak sütőpor

csipet só

1 evőkanál cukor

2 evőkanál áfonya dzsem

Tárkonyos nyúlragu leves áfonyás-petrezselymes muffinnal elkészítése:

A megmosott, feldarabolt, és a kisebb zsírcafatoktól megszabadított nyúlhúst fazékba tesszük annyi vízzel, ami éppen elfedte, és a fűszerekkel. Forrás után 3 perccel a keletkezett habot leszedjük aztán egy tálba kiszedjük a húst, a levet leszűrjük és félretesszük főzőlének.

A fazekat kimosva 4 evőkanál olajat öntünk bele, a zsírdarabokat kicsit lepirítjuk. Az így elkészült nyúltepertőt kivesszük.

A felkockázott hagymát hozzáadjuk, üvegesre pároljuk. A felkarikázott zöldségekkel együt pirítjuk. Rászórjuk a lisztet, tovább pirítjuk.

Felöntjük hideg vízzel az egészet először csak addig, hogy éppen elfedje, borsozzuk, sózzuk, frissen reszelt szerecsendiót adunk hozzá. Amikor csomómentes, beletesszük a húst és felöntjük a főzőlével. Ebbe tesszük a felkockázott krumplit és a fokhagymát. Amikor felforrt, levesszük takarékra és kb. egy órát főzzük. Amikor a hús és a zöldség megfőtt, hozzáadjuk a petrezselymet, a zellert és a tárkonyt, illetve fél citrom levét.

Ezután felhúzzuk a gázt, felforr még egyszer, és lezárjuk.

Muffin elkészítése:

Összeállítjuk a muffin tésztát, kiolajozott formákba adagoljuk őket és előmelegített 190 fokos sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. Amikor kicsit meghűltek, kiszedjük a formából és a meleg levessel tálalható.

Tejfölt tehetünk hozzá, az lágyítja, illetve tálaláskor még egy csavarintásnyi citrommal savanyíthatjuk.

Jó étvágyat kívánunk!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 75 perc